Nagy sikerrel zárult a Komgasztro első évada, melyben Sági Szilárd gasztrokibic és Proczeller Tamás házigazda, a Tourinform iroda vezetője járták és kóstolták végig városunk éttermeit. A második évadban már Szilárd is fakanalat ragad, meghívott vendégeivel együtt.
Proczeller Tamás elmondta, a második évadban fix helyszínen, a
Kemencés Színben,
Komárom történelméhez kapcsolódó ételeket készítenek majd el Szilárd vezényletével, egy kis csavarral, újragondolva.
Minden részbe meghívnak egy-egy ismert komáromit. Adásonként két étel készül egyszerre a paraván két oldalán. A meghívott vendégnek Szilárd a paravánon keresztül adja az instrukciókat.
A gasztrokibic kiemelte, a Komáromhoz köthető eredeti recepteket úgy formálja át, hogy mindenki, aki szeretné, el tudja készíteni otthon. Fontos, hogy a komáromiak és minden érdeklődő szeresse nézni az adásokat, hogy kedvet kapjanak ahhoz, hogy elkészítsék az ételeket. A második évadban ezért minél egyszerűbben és minél gyorsabban elkészíthető ételeket főznek.
A sorozatban többek között készül majd szekeres galiba, fácános rilette és halas ételek is.