Hírek
Két évtizede hagyomány a Tóparti Óvodában, hogy az ünnepek közeledtével mézeskalácsot sütnek. Tíz éve pedig a szülőkkel, nagyszülőkkel közösen készítik el a finomságot a gyerekek. Minden nap az óvoda más-más csoportja. A héten a Micimackó csoport apróságaira került sor.
- Idén elfogadták meghívásunkat a Németh Cukrászda cukrászai, akik megmutatták, hogy mi az igazán jó mézeskalács titka. A gyerekek minden mozdulatukat árgus szemmel figyelték. Mi éve óta finomítjuk a saját receptünket, az anyukák, nagymamák minidig beleteszik tudásuk legjavát. A mézeskalács készítés egész folyamata az óvodában zajlik, a tészta elkészítésén át a sütésig - mondta a Tóparti Óvoda vezetője, Nagy Márta.
A programot úgy szervezik, hogy azon az óvoda minden gyermeke részt vehessen. Ezúttal a Micimackó csoport tagjai ügyeskedtek.
- A mézeskalácsba kell liszt, cukor, vaj, méz, ánizs, gyömbér, szegfűszeg, tojás. Otthon, és az óvodában is pöttyökkel díszítettem a mézeskalácsot - árulta el Horsa Borbála.
Az elkészült finomság egy részét az ovisok ették meg, a többit a családok vihették haza ajándékba. A Tóparti Óvodának a Mikulás igen különleges ajándékot hozott, az intézmény harmadszor is elnyerte a Zöld Óvoda címet, ami azt jelenti, hogy az elismerés most már korlátlan időre szól.